Boy konsthall

7/10–15/10

Besöksadress: Göteborgsvägen 21 A–C, Bollebygd
Tider: söndag–fredag kl. 11–16, lördag kl. 11–19

Kontakt: boykonsthall@teaternu.se
Hemsida: www.scenkonstguiden.se/boy-konsthall

Boy konsthall är en djupdykning i den verkliga och fiktiva kommunen Bollebygd.

Utställningen ställde frågor kring samexistens och hur den praktiseras. Hur motsägande idéer och begär kan och tillåtas leva sida vid sida inom en individ eller en grupp. Vad får komma fram och vad hålls tillbaka i ett mindre samhälle som Bollebygd?

Boy konsthall undersökte Bollebygds färgskala och estetik, slog samman till synes oförenliga världar, skapar dialog med hjälp av ett av våra mest vardagliga föremål, iscensatte alternativa världar och parallella verkligheter och använde persiennen som en symbol för separationen mellan det privata och det offentliga.

Utställningen undersökte också hur ett konstnärsdrivet konstrum skulle kunna se ut och fungera i Bollebygd. Initiativet drivs av Teater Nu och Scenkonstguiden.

Medverkande konstnärer: Kristin Ylikiiskilä Broberg (SE), Karou Calamy (NO/IRN), Dennis Delwér (SE), Lotta Grimborg (SE), Sara Östebro (SE) och Maja Östebro (SE).
Vernissage ägde rum lördag 7 oktober kl. 15–19.

 

8 oktober – Tema: Dialogskapande och vardagens situationer

Föreläsare: Kristin Ylikiiskilä Broberg
Plats: Boy konsthall, Bollebygd
Söndag 8 oktober kl 11.00

Kristins konstnärskap kretsar kring presentationsformer, dialogskapande och vardagens situationer och objekt. Skolan, mataffären och idrotten är exempel på sådana. Det handlar ofta om att undersöka ett rum, en situation eller en praktik genom att pröva och ompröva dess logik, metod och estetik. Inte sällan är verken konceptuella. Beroende på innehållet av projektet resulterar det i rumsliga eller kroppsliga installationer, objekt, performancelectures, film eller textverk.

Om Konstbrunch

Scenkonstguiden tog ett nytt kliv och startade konceptet Konstbrunch under 2017, en brunch i konstens tecken. Tidigare har de skapat hänget AfterArt – ett nytt sätt att mötas.

 

Bild: John Salquist och Maja Östebro