BILAGA limited editions

To Whom It May Concern, 26/9–1/10

Besöksadress: Kungsportsplatsen, Järntorget, Drottningtorget
Tider: alla dagar kl. 11–18 (tisdag–onsdag på Kungsportsplatsen, torsdag–fredag på Järntorget, lördag–söndag på Drottningtorget)

Kontakt: bilaga.limited.editions@gmail.com
Hemsida: www.bilaga.wordpress.com

Under titeln To Whom It May Concern bjöd mail art-projektet BILAGA in nio konstnärer att reflektera över rätten till yttrandefrihet i dess vida bemärkelse. Vem kan vi tilltala? Om eller för vem har vi rätt att tala? Kan vi säga vad vi vill och har vi något att säga till varandra?

De nio konstnärerna kom både geografiskt och åsiktsmässigt från vitt skilda håll. Det som förenade dem var att deras verk samlades i Göteborg under en kort period, för att sedan spridas via post ut igen i världen.

Verken var tryckta på A3-papper i obegränsad upplaga och varje besökare var välkommen att ta ett exemplar, vika ihop det till ett kuvert, skriva en valfri adressat och sätta på ett frimärke, för att sedan posta verket i en brevlåda nära till hands.

Medverkande konstnärer: Fadwa Attia (E G), Eva Björkstrand (SE), Christine Clemmesen (DK/GR), Nadya Gorokhova (RU), Gun Holmström (FI), Raquel Meyers (ES), Sophy Naess (US), PoniWeck (BE) och Catriona Shaw (DE).

Utställningsdesign: Sven Drobnitza & Mari Lagerquist

Release

Göteborgs konstmuseum bokhandel
Onsdag 27 sep mellan kl 18-20

Lätt förfriskning erbjöds och möjlighet att posta ett verk vidare till någon.

Bild: To Whom It May Concern / GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR, Raquel Meyers (PETSCII, C64, KYBDslöjd)