Folkstaden

Molnkatedralen, 7/9–13/10

Besöksadress: Gathenhielmska ateljéerna, Allmänna vägen 2B, Göteborg
Tider: Varje torsdag kl. 19.30–22, workshop kl. 17–19

Kontakt: hem@folkstaden.se
Hemsida: www.folkstaden.se

Den nyliberala globaliseringen accelererar mot bergväggen. Vem tar smällen? Inte vi! Dom! skriker högerpopulisterna och lägger in backen. Liberalerna och vänstern vill köpa ny bil, för det ökar säkerheten och tillväxten. Sedan kan de svaga få råd med de starkas plats, som nog blivit ledig, de starka kommer väl att hoppa av i tid.

Sammanbitet, men med obändig optimism, bjöd Folkstaden in till arbetet för ett post-konsumistiskt och kollaborativt samhälle. På plats i Folkstadens molnkatedral fanns, förutom kooperativa modeller för byggande och ägande, material om nya sociala rörelser med religiösa anslag, bästsäljande shinto för post-konsumism och den naturliga odlingens praktiska kärleksethos. Besökaren var välkommen att i samspel bygga vidare!

Folkstaden verkar för hållbar samhällsplanering och kvalitativt stadsbyggande, med särskilt fokus på bostäder, vidgat deltagande och post-konsumistisk kultur. Som en idéburen organisation vill de organisera alternativ för planering, byggande och ägande av bostäder där civilsamhället med ökad kulturell egenmakt kan förverkliga samhällets hållbarhetsmål.

Vernissage: torsdag 7 september kl. 19.30–23, workshop kl. 17–19
Finissage: Kulturnatta onsdag 13 oktober kl. 19.30–23, workshop kl. 17–19