Strandverket konsthall

Yama – three bodies – Frauke & Andreas Tilliander, 21/9 & 22/9 och Experiment with Dreams – Chawki & Runesson, 22/9

Besöksadress: Hamngatan 56, Marstrand

Kontakt: info@strandverket.se
Hemsida: www.strandverket.se

De båda föreställningarna Yama – three bodies (med Frauke & Andreas Tilliander) och Experiment with Dreams (med Chawki & Runesson) framfördes på Strandverket konsthall inom ramen för GIBCA Extended.

Torsdagen 21/9 kunde du se Yama för 150 kr och fredagen 22/9 kunde du se båda föreställningarna för 250 kr. Bussar avgick från centrala Göteborg båda kvällarna och tog besökaren till och från Strandverket konsthall.

Yama – three bodies – Frauke & Andreas Tilliander, 21/9 & 22/9

Butohdans, performance
Tid: torsdag  21/9 kl 19.30–20.15 / fredag 22/9 kl 20.45–21.30

I verket Yama, som betyder berg på japanska, utforskas vår relation till den otämjda naturen. Bergen står för klimax, uppenbarelse och övergång – de är vår högsta punkt och samtidigt jordens navel, där allt har sin början. Three bodies hänvisar till naturens cykliska förlopp och de tre kroppar eller faser som naturen genomgår i ett flöde av varaktighet. Yama – three bodies, är ett unikt liveframträdande med butoh artisten/dansaren Frauke samt electro/glitch musikern Andreas Tilliander.

Föreställningen skedde i övergången mellan dag och kväll på Strandverket konsthall som är beläget på den karga, bergiga ön Marstrand. Strandverket konsthall är inhyst i en försvarsanläggning i sten som sticker ut i havet, vackert omgiven av vatten.

Experiment with Dreams – Chawki & Runesson, 22/9

Föreställning, performance
Tid: fredag 22/9 ca kl 19.30–20.15

I verket Experiment With Dreams framförde konstnärerna Cecilia Runesson och Hanna Chawki en läsning av konstnärerna Leif Elggren och Thomas Liljenbergs text med samma titel. Konstnärerna skapade en intim läsning/seans i gränslandet mellan dröm och vakenhet, verklighet och fiktion, upprepning och överraskning, i ett hypnotiskt kura skymning-ljudlandskap (ca 40 min).