Galleri BOX

Det börjar med ett guldregn – Therese Parner, 25/8–24/9 och Något fint måste hända II – Meira Ahmemulic, 29/9–29/10

Besöksadress: Kastellgatan 10, Göteborg
Öppettider: tisdag–fredag kl. 13–17, lördag–söndag kl. 12–16

Kontakt: info@galleribox.se
Hemsida: www.galleribox.se

Det börjar med ett guldregn – Therese Parner, 25/8–24/9
Utställning

Det krävs en kropp för att forma en kropp, närvaro. Det livsviktiga maskineri som för fram själens nerviga väsen, kroppen. Här får de vila som de objekt de är, födda ur en annan mamma i sitt material. Bortom oro, stilla bara stilla. Ting att betrakta i ett nytt ljus, ett guldregn.

Den Stockholmsbaserade konstnären Therese Parners utställning ”Det börjar med ett guldregn” bestod bland annat av skulpturer i stengods där beröringspunkterna finns i görandet i sig och kroppen som fysisk form men också på ett mer symboliskt plan. Kroppens ordlösa kommunikation i gester och handling. I skulpturerna finns ett sökande efter kroppen som en mer flyktig form, fallande ur händerna.

Vernissage fredag 25 augusti kl. 18–21

Extra kvällsöppet under GIBCA Extendeds invigning onsdag 6 september 17–20

Något fint måste hända II –  Meira Ahmemulic, 29/9–29/10
Utställning

Ahmemulics film tar sin utgångspunkt i drömmen om ett annat liv. I det här fallet drömmen om Amerika och Sverige och det faktum att Sverige idag har blivit ett land som många känner sig tvungna att migrera från. Situationen på Balkan gör att människor åter lämnar sina hem och försöker ta sig till exempelvis Sverige för en bättre tillvaro, men framförallt till Amerika som för många framstår som landet där vem som helst kan lyckas. Filmen tar också upp de högst begränsade villkoren för personer med migrationsbakgrund att kunna välja en konstnärlig bana, i två vitt skilda samhällssystem – Sverige och USA.

Vernissage fredag 29 september kl. 18–21