Galleri 54

Inna di Video Light – Anna Rokka & Rut Karin Zettergren, 6/9–1/10 / Det var en tid då allt var möjligt – all makt till fantasin! – Mats Eriksson Dunér, 6/10–8/10 / BL-OM-MA, SK-A-LA – Anne Pira, 20/10–12/11

Besöksadress: Kastellgatan 7, Göteborg
Öppettider: tisdag–fredag kl. 13–17, lördag–söndag kl. 12–16

Kontakt: info@galleri54.com
Hemsida: www.galleri54.com

Inna di Video Light – Anna Rokka & Rut Karin Zettergren, 6/9–1/10
Videoinstallation

I videoinstallationen Inna di Video Light guidas betraktaren genom den explosiva musik- och danskulturens dancehall av Internet Dollz, två it-girl-cyborgs. Möt nattens stjärnor, dancehall queens och kings under 100 långa festnätter i Kingston, blandat med livet online i en drömsk hyperverklighet. Klubbscenen bildar en skådeplats för högljudda känslor och fysisk urladdning som intensifieras genom kamerans närvaro. Denna utlevelse har kanske i andra tider agerats ut genom andliga ritualer, men fångas här upp av den virtuella världens parallella universum, där dess användare omtolkar och transformerar dem. Internet blir en bild av det globaliserade samhällets kollektiva undermedvetna som rymmer allt från det mest förbjudna, lustfyllda och råa till det kärleksfulla, tillrättalagda och personliga. Besökaren var välkommen att dyka in i Inna di Video Lights värld där det inte längre finns en tydlig gräns mellan det filmiska och det fysiska eller det drömda och det levda.

Den 5 september hölls ett konstnärssamtal på Stadsbiblioteket. Konstnärerna visade även verket för ungdomsgrupper under utställningen.

Det var en tid då allt var möjligt – all makt till fantasin! – Mats Eriksson Dunér, 6/10–8/10
Videoinstallation

Mats Eriksson Dunér visade en collagefilm om allaktivitetshuset Gamla Bro i Stockholm.

BL-OM-MA, SK-A-LA – Anne Pira, 20/10–12/11
Utställning

Utställningens titel ”BL-OM-MA, SK-A-LA” angav ett tema som Anne Pira under en längre tid intresserat sig för. På utställningen visades verk i olika tekniker, bland annat måleri.