Textival  / Textrakt.

Textival

Textrakt: med samma gång, 19/9, 10/10, 14/11

Besöksadress: Mollaryd Station, Herrljunga kommun
Tider: Start kl. 11.50. Sammanfattande fika kl. 14.00
Kontakt: stina@textival.sewww.textival.se/gibcaext15

I gemensamma promenader undersöks rörelsens historieskrivning såväl som alternativa geografier. Vad händer på Island när du passerar Nossans dalgång och hur lutar Redwoodskogen när du går igenom Molla bokskog? Som deltagare går du en sträcka, utritad på en karta som också är en karta över en annan plats. Vandringarna genomförs i byn Mollaryd mellan Herrljunga och Borås, och motsvarande vandringar sker samtidigt i bland annat Warszawa, Kairo, Belgrad, Berlin, Karlstad och Tirana. Bland annat kopplar vi samman vad som händer vid bestämda klockslag i olika städer.

Vi är nu i centrala Nairobi / varför porlar fontänen fortfarande?
Vi är nu strax utanför Laxå / om vem skrevs dessa ord? 

Genom att följa litterära utsnitt genom en geografiskt avlägsen plats närmar sig “med samma gång” det som händer på andra platser; berättelser som berättas och historier som skrivs.

Anmäl ditt deltagande till: stina@textival.se
Vid väder som inte inbjuder till vandring: det finns alternativ, välkomna. Vandringen är möjlig att göra också med cykel, rullstol, i barnvagn.

Textival är en litterär aktör som arbetar med text och konst utanför olika typer av mittfåror, i projektet Textrakt fokuserar Textival på relationen mellan text och plats.
Textival deltar också med program på invigningen av GIBCA Extended 9 september, vernissager på Mölnlycke kulturhus och med ett samarbete med Nordiska Akvarellmuseet.