Kvinnocenter i Bergsjön, del av textil Kaffekopp. Foto: Bibbi Forsman.

Konsthallen Blå Stället

Ester Svensson, Phoebe Boswell & Aysan Skandar – RESOR, 26/9-24/10 och Kvinnocenter i Bergsjön – Borta bra men hemma bäst – broderade bilder, 7/11-januari 2016

Besöksadress: Kulturhuset Blå Stället, Angereds Torg 13, Göteborg
Öppettider: måndag-torsdag 10-19, fredag 10-17, lördag 10-16
Kontakt: bla.stallet@angered.goteborg.sewww.blastallet.goteborg.se

Två utställningar om förflyttningar och att höra hemma någonstans — eller inte.

Ester Svensson, Aysan Skandar och Phoebe Boswell berättar alla tre om flykt och frihetslängtan. Skandars konststudier i Iran blev avbrutna efter att hon uttryckt sig politiskt. I flykten till Sverige lämnade hon sina bilder bakom sig – här i Göteborg skapar hon nya. Svensson är svensk, född i Pakistan och bosatt i London. Hon beskriver i sin konst människor i rörelse, och hur känslan av identitet, tillhörighet och hem är föränderlig. Den tredje konstnären, Boswell, är en prisbelönt bildkonstnär. Hon föddes i Kenya, växte upp i Mellanöstern och bor nu i London. Phoebe Boswell deltar också i biennalens utställningsprogram.

Kvinnocenter i Bergsjön är den plats där ett tjugotal kvinnor varje vecka träffas för att berätta med nål och tråd. Den textila traditionen förenar – kvinnorna kommer från många olika kulturer och arbetar ofta med gemensamma teman. Nu visar de, för första gången gemensamt, sina kollektiva verk, bilder och bonader – som handlar om livets stora frågor lika mycket som de vardagliga.