Lokstallet

DAS BERLINER REQUIEM, 8/10 och Norður, 11/10

OBS! Ny plats och tid!
Vitlycke Center for performing Arts
DAS BERLINER REQUIEM – torsdag 8 oktober kl 18.30
och Norður, söndag 11 oktober kl 16.00

Besöksadress: Vitlycke gård 3, Tanumshede
Öppettider: torsdag 8/10 kl 18.30 och söndag 11/10 kl 16.00
Kontakt: info@konsthallenlokstallet.sekonsthallenlokstallet.se

Konsthallen Lokstallet i Strömstad visar, i samarbete med Vitlycke Center for Performning Arts, två konstnärliga produktioner under vecka 41.

DAS BERLINER REQUIEM, torsdag 8 oktober kl 18.30

DAS BERLINER REQUIEM är ett sceniskt strandhugg på Vitlycke Center for Performning Arts. En tvärkonstnärligt föreställning med interaktiv ljud, text och filmläggning. Ett nutidsklingande elegiskt berlinporträtt där sekvenser, ögonblick, möten och konkreta namn från deporterade berlinbor bygger en audiovisuell väv.  Verket tematiserar  biennalens ” a story within a story” och ”den andre”.  Verket fortsätter platsspecifikt till före detta låsfabrikenAgora Collective i Neukölln, Berlin 22-23 oktober.

DAS BERLINER REQUIEM är ett samarbete mellan dansaren Juliane Bauer och konstnären/tonsättaren Peter Uhr .

 

Norður, söndag 11 oktober kl 16.00

Det är omöjligt att vara allt vi ska vara och att göra allt, och när vi försöker – misslyckandet vi är dömda till är varken intressant eller roligt. Att se hopplösheten i ansiktet, står en inför ett faktiskt val, kanske det enda valet som verkligen betyder något; vältra sig i förtvivlan eller våga ta språnget för ett väldigt annorlunda liv. För att ta vägen som avbryter allt, är det enda värdiga slutet, även om det är hopplöst.

Vem mer finns där ute?

(okänd)

Norður är en dansfilm och live dansinstallation som undersöker de yttre och inre landskap av vår existens och kommenterar de politiska och emotionella misslyckanden dagens kultur.

Norður är ett nordiskt tvärkonstnärligt samarbete mellan koreograferna, dansfilmskaparna och performance artisterna Karolin Kent (SE) och Sarah Armstrong (DK), visuell konstnär Baijie Curdt-Christiansen (DK), ljudkonstnär Tami Tamaki (SE) och kostymör Valeriya Olkhovas (DK).

Med stöd av: Västra Götalands Regionen, Göteborgs Dans & Teater Festival, Kulturkontakt nord, Lokstallet, MMF, Vitlycke – Center for Performing Arts och Kultur i Väst

 

OBS! Ny plats och tid!
Vitlycke Center for performing Arts
DAS BERLINER REQUIEM – torsdag 8 oktober kl 18.30
och Norður, söndag 11 oktober kl 16.00