Benedikte Esperi, Nina Cholet & Ida Lod

HURLING, 19/9 och 20/9

Mötesplats: Johannesplatsen, Göteborg
Tider: Johannesplatsen kl 18.00-19.00 (sedan fortsättning på 2LÅNG Kvartersscen)
Kontaktuppgifter: benedikte@dansverk.sewww.benedikteesperi.com/gibca-extended

HURLING är ett verk av och med Benedikte Esperi, Nina Cholet, Ida Lod.

Intresset för att skapa ett verk förankrat i samtiden genom att titta bakåt i historien är utgångspunkten för HURLING. Ordet HURL betyder slunga/kasta och är en metafor för hur sökandet efter spår av kvinnors kamp, konstnärskap och plats historiskt, men också i vår samtid, kan förstås. Tre konstnärer möts här med tre olika utgångspunkter där personer, platser och händelser transformeras genom kropp, tid och rum och skapar ett poetiskt icke-narrativt verk. Inspirationen är hämtad bland annat från Louise Michel (1830-1905), en fransk anarkist och lärare, och Nelly Thüring (1875-1972), svensk fotograf och politiker. Valet av spelplats under GIBCA Extended är gjort till minne av Brödupproret i Göteborg 1917.

HURLING visas 19 och 20 september. Liveakten startar på Johannesplatsen, Göteborg kl 18.00. Kvällarna fortsätter efter performancet med videokonst och samtalsforum på 2LÅNG Kvartersscen (Andra långgatan 30).

Foto: Benedikte Esperi
Med stöd av Gbg stad kultur, Carina Ari stiftelsen, Helge Ax:son Johnsson stiftelsen, Folkuniversitetet i samarbete med SmartSe, DcV, Canaldanse, Vrångsholmen och 2:aLång.