Isabel Lewis

Dansaren och konstnären Isabel Lewis framträder med Occasions – händelser någonstans mellan utställning och teater. Hon skapar en dramaturgi specifikt för varje tillfälle, och fyller det med bland annat dans, dofter och musik.

Isabel Lewis vill i sitt konstnärskap utmana den traditionella relationen mellan konstnären och åskådaren. Genom att ge utrymme till reflektion kring hur vi upplever en situation och vår värld i stort, kan vi kanske våga ompröva vårt sätt att förhålla oss till varandra.

Lewis är dj och utbildad dansare/koreograf. Hon arbetar med performance där litteraturkritiken, dansen, koreografin och populärkulturen används som inspirationskällor. Hennes senaste verk är en både högtidlig och sinnlig akt, till vilken publiken bjuds in att delta. Med växter, musik, dans och dofter skapar hon en platsspecifik, social mötesplats som bäst liknas vid lustgårdar eller de stora dryckesfesterna i antikens Grekland – där erotiken, filosofin och drycken var oskiljaktiga delar. Lewis samarbetar med den norska kemisten och doftexperten Sissel Tolaas.

Isabel Lewis (f. 1981, Dominikanska Republiken) växte upp utanför Florida och bor idag i Berlin.