Galleri 54

Adress: Kastellgatan 7, 413 07 Göteborg
Hemsida: galleri54.com
Kontakt: info@galleri54.com
Öppettider: tisdag–fredag kl. 13–17, lördag–söndag kl. 12–16

Johanna Arvidsson

5–29 september

Varje historiskt ögonblick har sina egna kulturella koder. De bilder som skapas i vårt samhälle är ett viktigt historiskt material och en del av det som har lett till dagens synsätt och värderingar. I projektet hanterar Arvidsson skildringen av den kvinnliga kroppen genom olika epoker och filosofiska traditioner i den västerländska (konst) historien, där medicin- och religionshistoria lyser igenom. Genom att använda sig av historiska bilder och texter, ta detaljer av symbolik och objektifierande och arbeta med textila material utvalda utifrån historiska referenser, utforskar hon kvinnliga perspektiv och berättelser för att sudda ut gränser av tid och diskutera i dagens ljus.
Vernissage: torsdag 5 september kl. 18–21 samt kvällsevent med intra-aktiv performance av och med Berith Stenabb.

Sian Hedberg: Acedia

4–6 oktober

Utställningen Acedia är ett försök till att visualisera känslan av psykisk ohälsa, framförallt depression, där jaget försvunnit in i diset och en helt har tappat bort sig själv och sin verklighet. Ibland kommer det hinder och uppstår problem som vi måste ta oss över. Allt förändras. Och det enda vi kan göra är försöka navigera oss igenom det utan att egentligen veta vad vi siktar emot. Utan att veta vart vägen leder.

Vernissage: fredag 4 oktober kl. 18–21

Publik läsning/samtal: lördag 5 oktober kl. 12, kring Karen Barads text “Meeting the universe halfway”.
Samtalen leds av Elisabeth Belgrano och Fredric Gunve.

Konstnärssamtal: söndag 6 oktober kl. 14 med Sian Hedberg lett av Stefan Karlsson

Richard Alexandersson

11 oktober–3 november

Richard Alexanderssons 3D-animerade videoinstallationer utspelar sig i regel som drömlika och labyrintiska existentiella kontemplationer kring värde, värdighet och autenticitet. I Alexanderssons verk råder en samtidig känsla av kollaps och tillblivelse, och de balanserar ofta i en stillsam kamp mellan det inre och yttre, det privata och det sociala, och mellan utopiska och dystopiska stämningslägen. Han blandar motiv och troper från såväl diskbänksrealism som sci-fi och horror.

Vernissage: fredag 11 oktober kl. 18–21

Publik läsning/samtal: lördag 12 oktober kl. 12.
Kring Karen Barads text “Meeting the universe halfway”. Samtalen leds av Elisabeth Belgrano respektive Fredric Gunve

Elena Morena Weber: GEORGE 2.0

 8–10 november

GEORGE är ensam. Riktigt ensam. För han är den siste i sitt slag. GEORGE lever i sin egen overkliga takt. En paradox i en tid av otåligt mångsysslande. GEORGE längtar efter slutet och tänker på sina kära, minnen, och recept på en stek fylld med världens gulligaste djur. Svårmod och ledsamhet definierar hans existens, men GEORGE mår bara bra…

Vernissage: fredag 8 november kl. 18–21