Konstkollektivet

Adress: Pixbovägen 5, 431 64 Mölndal
Hemsida: konstkollektivet.se 
Kontakt: info@konstkollektivet.se

Above Sea

6 september–8 september

Above Sea är en serie teckningar som söker hitta tillbaka till ett lustfyllt och meditativt sätt att teckna. Verken hittar sin inspiration från livets motsägelser och kontraster. Sådant som inte kan finnas utan den ena eller andra – toppar och dalar, land och hav, nära och borta, yta och djup, liv och död. Medverkande: Johanna Ljungberg.

Plats: Whitebox, Stora huset
Vernissage: fredag 6 september kl. 18

Popkollo Folkmusik

söndag 8 september kl. 16–20

Folkfestival Göteborg avslutar sin festival på Konstkollektivet med en workshop i folkdans och folkmusik. Kvällen övergår i ett musik-jam där alla är välkomna att delta. Det blir en kväll för hela familjen. Arrangör: Folkfestival Göteborg.

Plats: Kvartersscen Under ligger i den avlånga träbyggnaden bredvid Konstkollektivets huvudbyggnad.

Min värld i akvarell och torrpastell

27–29 september

Akvarell och torrpastell är de tekniker Yvonne Jensen använder sig av mest. Jensen inspireras av färg- och formspel snarare än specifika motiv. Medverkande:Yvonne Jensen.

Plats: Whitebox, Stora huset
Vernissage: fredag 27 september kl. 18

Orossalongen – konstupplevelse och samtal om rädsla

15 november kl. 9.30, 17 november kl. 18

Samtalet är cirka en timme långt utan paus, insläpp 30 minuter innan.
Orossalongen kommer husera experter inom ämnet rädsla och arrangörskap. Har du någonsin känt att du är på en plats där du inte har möjlighet att påverka din situation? Har du rätt att påverka din omvärld, plats eller situation? Samtalet utgår från ett specialbeställt konstverk, utifrån frågeställningen ovan. Kom och stilla betrakta eller lev dig in så mycket att du skäms efteråt, sättet du väljer att delta på är lika värdefullt oavsett hur. Du behöver ingen förkunskap kring rädsla eller arrangörskap. Arrangör: Amygdala Konstförening.

Plats: Kvartersscen Under ligger i den avlånga träbyggnaden bredvid Konstkollektivets huvudbyggnad.

Konstkollektivets Höstsalong

 fredag 1 november kl. 18–21, 2–3 november kl. 10–18

Konstkollektivet bjuder in till höstsalong och pop-up konsthall. Höstsalongen visar ett urval av lokala konstnärer som arbetar med olika uttryck och medier. I samband med vernissage kommer även Kvartersscen Under på Konstkollektivet hålla öppet med café och hemlig scen-akt.

Plats: Lorry, Gamla Torget 43, 431 34 Mölndal
Vernissage: fredag 1 november kl. 18–21

Improviserat verk

lördag 2 november kl. 18–23

Konstkollektivets höstsalongsvernissage avslutas i en improviserad afton. Publiken får under en kväll vara med och skapa ett verk. Ett verk som bara blir till en gång, i ett rum, i en tid. Vi ger gemensamt höstsalongens betraktelser en kropp, gestaltar dem och skapar en historia. Det blir en kväll av delaktighet, men om du så vill, bara betraktelse. Arrangeras av: Improfest.

Plats: Kvartersscen Under ligger i den avlånga träbyggnaden bredvid Konstkollektivets huvudbyggnad.