Alingsås Konsthall

Catti Brandelius – 365 porträtt av Jari

7 september–16 november

Adress: Södra Ringgatan 3, 441 81 Alingsås
Hemsida: alingsaskulturhus.se
Kontakt: konsthall@alingsas.se
Öppettider: måndag–torsdag kl. 10–18, fredag kl. 10–15, lördag kl. 10–14

Catti Brandelius är konstnär, performanceartist och sångerska. Att spegla skillnaden mellan våra drömmar och den verklighet vi lever i är ett kännetecken för Brandelius konstnärskap. Genom sina olika alter egon diskuterar hon feminism, konst och politik. Konstprojektet 365 porträtt av Jari, skapat 2017–2019, består av verk i flertalet tekniker så som film, musik, seriestrippar, teckningar och textila verk. Projektet är en personlig kärleksberättelse men tar även upp frågeställningar om subjekt och objekt; konstnären och den avbildade. Privilegiet att bli avbildad. Vem ska konsten handla om? Vem får bli konstnär? Med inspiration av Picassos relation med Jacqueline Roque, Picassos sista fru som han under en period gjorde ett porträtt om dagen av, skildrar Brandelius sin man Jari som hantverkare, grubblare och musiker. Catti Brandelius är intresserad av att finna det lite obekväma och svåra i vardagen, men vill hennes modell bli utlämnad åt betraktarens kritiska blick?

Vernissage

lördag 7 september kl. 10–14, invigning kl. 12

Efter invigningen sker ett kortare samtal med Catti Brandelius och en performance av Jari Enqvist.

Konstnärssamtal

torsdag 26 september kl. 17.30

Catti Brandelius berättar om sitt konstnärskap och utställningen.

Konst till kaffet

onsdag 9 oktober kl. 11

Du fikar medan vi berättar om utställningen.

Bokcirkel

torsdag 10 oktober kl. 10

Under bokcirkeln diskuterar vi Drömmen om Ester av Anna Jörgensdotter, en bok som inspirerat konstnären Catti Brandelius i arbetet med utställningen. För mer info, besök alingsaskulturhus.se.

Slow Art – ett lugnt sätt att se på konst

torsdag 7 november kl. 17.30

Vi möts och betraktar utställningen i lugn tystnad under ca 20 minuter. Därefter samtalar vi över en fika och utbyter tankar och reflektioner kring upplevelsen.