Ekobank Gärdsmossen

Adress: Gärdsmossen, Sirusgatan 2, Bergsjön Göteborg
Kontakt: ullamogren@yahoo.se
Öppettider: måndag 11 november kl. 11

Release av Ekobank Gärdsmossen Bankbok, med dokumentation från det idé- och processbaserade offentliga konstverkets tillblivelse den 15 september 1997 fram tills idag. Samtal om verket på plats vid Gärdsåsmossen i Bergsjön, med inbjuden samtalsgäst. Resumé: Den ekologiska konstprocessen, Ekobank Gärdsmossen, igångsattes 15 september 1997, då tio ekstockar grävdes ned i den vid samma tidpunkt återställda våtmarken Gärdsmossen, i Bergsjön. Tio ekstockar ligger nedgrävda på ca 2.5–3 meters djup i en anaerob miljö för att där utvecklas, av naturens egna medel – mikrober, till svartek. Ekstockarnas process för att bli svartek tar cirka 100–300 år, en förvandling från ek till svartek som maximerar dess värde. Verket visar på möjligheten av vad långsiktigt tänkande och ekologiskt hållbar process kan skapa. Ett ekonomiskt alternativt handlande utifrån naturens egna möjligheter. Ekobanken är ett osynligt offentligt konstverk, möjligtvis det anonymaste och kanske Göteborgs första ekologiska offentliga konstverk.

Ekobank Gärdsmossens bankbok är en värdehandling utfärdad av Ekobank Gärdsmossen skapare Ulla Mogren. En bankbok med ett aktivt konto för Ekobankens insättning 1997.09.15 och eventuella uttag om 100–300 år. En eventuell Ekobank transaktion skall bokföras och ligga till grund för en nyutgåva av bankboken med ett nytt offentligt release.

Välkommen! på bankboksrelease den 11.11, kl 11

Hitta:

Bil: kör mot Kortedala, vid Gärdsåsmotet kör in på – Bergsjövägen, ta av första till vänster – Siriusgatan. Parkera vid bensinmacken. Fortsätt rakt fram, in på en mindre väg, till en sjö på höger sida. I början av sjön finns Ekobanken.

Buss: stig av vid hållplatsen Siriusgatan 2 och gå rakt fram, in på en mindre väg, till en sjö på höger sida. I början av sjön finns Ekobanken

Spårvagn: kolla reseplaneraren.se till Siriusgatan 2