Ateljékollektivet  Ångpannegatan

Adress: Ångpannegatan 5 och 4, 417 05 Göteborg
Hemsida: apkultur.se  
Kontakt: christin.wahlstrom@gmail.com

Öppna Ateljéer

lördag 14 september kl. 14–19

I augusti 2009 flyttade de första konstnärerna in i ateljéerna på Ångpannegatan 5, beläget i samma hus som Emmaus, bakom Backaplan. En ökänd adress i Göteborgs historia. Området är i förändring och stora delar av det industri- och näringsområde som en gång fanns har nu rivits och ersatts av det nya bostadsområdet Kvillebäcken. Nu står Backaplan på tur. Ångpannegatan finns kvar än och på gatan huserar konstnärer, hantverkare, musikstudios, secondhandbutiker, matställen, kafferostare och olika föreningar.

Medverkande Ångpannegatan 5: Marie Dahlstrand, Eric Magassa, Alexandra Hedberg, Hampus Pettersson, Sara Trovik, Beatrice Marklund, Björn Rydén, Christin Wahlström Eriksson, Angelica Olsson, Jani Sarajärvi.

Medverkande Ångpannegatan 4: Alexandra Severinsson, Sara Gunnarsson, Rommel Valgart, Johan Ejerblom m fl.

Labyrintvandring

söndag 29 september kl. 12–14

En undersökning av möjligheten för konst under stadsutveckling på Backaplan. Följ med på en vandring med labyrinten som ledsagare. Ångpannegatans Processer är ett projekt med stöd av Statens Konstråd och SDF Lundby.

Medverkande: Hampus Pettersson, Christin Wahlström Eriksson, Johan Ejerblom, Nelly Engström, Sara Gunnarsson, Sandra Nyström, Felicia Persdotter.