@ Konstmuseet i Skövde. Lotta Antonsson – Elephant Woman, 1994. Elli Hemberg – Hus för Tropikerna ca 1975.
© Berith Stennabb
© Daniel Strandroth / Lidköpings Konsthall
Vårkänslor på RUM44 © Anette Sjölander
Tidandalens Konsthall. © Johannes Reigo

Samtidskonst Skaraborg

Konstmuseet i Skövde / Kultur i Stenum / Lidköpings Konsthall / RUM44 / Tidandalens Konsthall / Vänermuseet

Samtidskonstscenen i Skaraborg bjuder på allt från internationell samtidskonst i världsklass och storskalig offentlig konst av Pipilotti Rist till fria arenor där konstnärer kan experimentera och utforska. Här finns konstkollektiv med deltagarbaserade projekt och öppen ateljé för unga. Ett rakt ur myllan-självorganiserat kulturliv med litteratur, dans, slöjd och tvärkulturella yttringar. En brokig och härlig mix av konst, alltid med näsa för vad som är på gång och med en fot i naturen, ett riktigt lantis-Berlin!

Programtips:

Kultur i Stenum
Kultur i Stenum – I levande minne. De fyra konstnärerna Many Bernard, Sigrid Wallskog, Sebastian Ruiz Bartilson och Berith Stennabb gestaltar genom performance, installation och film.

Tidandalens Konsthall
Den sociala skulpturen KULTUR48H [K48H] undersöker vad konst och kultur kan göra för förståelsen och förändringen av en plats. Som en del av Tidandalens Konsthalls självpåtagna uppdrag ska K48H fungera som katalysator för att främja en bred samverkan där vi tillsammans (åter)upptäcker eller till och med skapar våra möjliga världar.

RUM44
RUM44 – I framtiden för längesedan. Medverkande konstnärer Peter Ojstersek, Jeanette Schäring, Tony Topp, Maja Andersson, Claes Levander & Annacarin Öman.

Vänermuseet
Vänermuseet visar utställningen Landskap utan minne av konstnären Africa Coll.

Konstmuseet i Skövde
Torsdag@Konstmuseet: Invigning av Kulturveckan och Ruben Wättes utställning Läget då? Under kvällen är det också performance, invigningsfest och presentation av årets residenskonstnär Amy Zahrawaan från Indonesien.