Worn by Different Faces © Hilda Blondie Tintin Randulv
© Katti Lundh Foto: Från workshop med bildlärarstudenter
NEVVEN. © David Eng.
© Andreas Löfman

Nära Götaplatsen

Galleri Monitor & Rotor2 / HDK Valand Bildlärarutbildningen / Kill the Info Noise / Konstnärernas Mamma Kollektiv / NEVVEN / NSFW/SVILOVA / Prinsverket / Röhsska Museet

Nära Götaplatsen hittar du inte bara Göteborgs Konsthall och Stadsbiblioteket, här hittar du även GIBCA Extended.

Programtips:

NSFW/SVILOVA
NSFW/Svilova är en samtidskonst-plattform verksamma både digitalt och fysiskt. Gruppuställningen Lost Aesthetics, kuraterad av Ricardo Diaque (MEX), ställer frågan om konsumtion är det enda sättet att navigera i våra begär? Hur är det möjligt att undkomma tvånget av slit inom ramen för arbetet?

NEVVEN
NEVVEN är ett non-profit hybridgalleri som under hösten visar en separatutställning av den Bolognabaserade kinesiska konstnären Shafei Xia. Lekfulla, sprudlande men raffinerade verk, som påminner om kinesiskt erotiskt måleri från 1800-talet.

Prinsverket
Prinsverket är en Göteborgsbaserad performancegrupp som utforskar CAMP estetik och monarkins performativitet. Projekten rör sig i skärningspunkten mellan performance och konstnärlig forskning.
Den 19 september – på dagen exakt femtio år efter Kungens trontal – hissar Prinsverket flaggan över Götaplatsen och utropar en rivaliserande monarki i pytteformat i stadsdelen Lorensberg. Kl. 15 blir det performance och därefter finns möjlighet att ansöka om medborgarskap till kl. 18.

Galleri Monitor & Rotor2
De två studentdrivna gallerierna på HDK-Valand visar Ja visst gör det ont när knoppar brister, grupputställningar med fokus på relationer och hur dessa formar förståelsen för oss själva och världen runt omkring oss.

HDK Valand Bildlärarutbildningen
I HDK-Valands byggnader hittar du även utställningen Appropriation GIBCA gjord av bildlärarstudenter där de i en kurs på fördjupningsnivå arbetat med appropriering som tema och verktyg. Här har studenterna vävt in och sammanflätat såväl konstnärliga som pedagogiska aspekter i relation till biennalens tematik.

Röhsska Museet

Konstnärernas Mamma Kollektiv 
Den 23 september har Konstnärernas Mamma Kollektiv KMK seminarier och föreläsningar med bland annat Londonbaserade Procreate Project och deras kreativa direktör och grundare Dyana Gravina som arbetar med att förbättra för konstnärer som har barn.

Kill the Info Noise
Den kvinnliga konstnärstrion Kill the Info Noise (Maria Dutton, Alexandra Walsh och Cecilia Månfagre) utforskar mental hälsa och kreativitet i en era av överflödig information. Den 26 oktober kan du se föreställningen The Three Moirai där de förvandlar reklambrus till nytt liv.