© Röda Sten Konsthall/ GIBCA
© Röda Sten Konsthall/ GIBCA

Joana da Conceição

Inför den tolfte upplagan av biennalen som öppnar i september 2023 kommer ett antal konstnärer att vara på residens i Västra Götalands regionen.
Konstnärerna får möjlighet att utforska platsen, träffa konstnärer och konst professionella i regionen och påbörja produktionen av egna verk .

Första konstnären på residense är Joana da Conceição som befinner sig i Göteborg under oktober 2022.


Om konstnären:

Joana da Conceição (Porto, 1981) är en konstnär som bor och arbetar i Lissabon. Hennes praktik har sina rötter i måleri och musik och hennes konst rör sig mellan dessa två konstarter.

Joana da Conceição studerade måleri vid Faculdade de Belas Artes da Universidade do Porto och belönades tidigt i sin karriär med Anteciparte Millennium BCP-priset (2005). Joanas produktiva och mångfacetterade konstnärliga praktik har drivit henne till att söka innovativa sätt och plattformar för att presentera sin konst. Hon har blivit känd för att skapa kontemplativa miljöer, utrymmen för stämning och självförsoning. 

Konstnären arbetar och uppträder tillsammans med musikgruppen Tropa Macaca, verksamma inom området samtida elektronisk komposition, och som solomusiker. Hon var med och grundade det feminina multimediakollektivet Toda Matéria. Hon har presenterat sin konst i olika sammanhang, på gallerier och festivaler såsom; Serralves em Festa, VOODOOHOP, Stadslimiet, Fylkingen, Salon des Amateurs, Cafe Oto, BoCA Bienal, MAMbo, MK Gallery, Walk&Talk, m fl. 

 


Besök konstnärens hemsida för mer information om hennes konstnärliga praktik https://joanadaconceicao.com