© Röda Sten Konsthall/ GIBCA
© Röda Sten Konsthall/ GIBCA
© Röda Sten Konsthall/ GIBCA

Rasmus Myrup

Inför den tolfte upplagan av biennalen som öppnar i september 2023 kommer ett antal konstnärer att vara på residens i Västra Götalands regionen.
Konstnärerna får möjlighet att utforska platsen, träffa konstnärer och konst professionella i regionen och påbörja produktionen av egna verk .

Andra konstnären i residens är Rasmus Myrup som befinner sig i Göteborg under november 2022.


Om konstnären:

Rasmus Myrup (1991, Köpenhamn) är en dansk konstnär. Genom sina verk försöker han utforska hur upplevelsen av att vara människa är formbar – och hur mottaglig den är; som värst för manipulation och i bästa fall för förändring. Med rötter i vår tillhörighet till den naturliga sfären undersöker Myrup de stora berättelserna om mänsklighetens existens, evolution och historia genom linsen av små, personliga och intima känslor. Genom sina skulpturer, installationer och teckningar söker han förstå andra tider, arter och världar – och på så sätt kan allt från neandertalare till träd eller folklore ge nya perspektiv på vår förståelse av död, sex och makt. 
 
Hans senaste separatutställningar inkluderar Slut [The End] på Jack Barrett (USA) och Folx på Nicolai Wallner (DK), och Homo Homo på Tranen Contemporary Art Center (DK). 


Besök konstnärens hemsida för mer information om hans konstnärliga praktik https://rasmusmyrup.com/