Franska Tomten, Göteborg. Photo: Hendrik Zeitler

Program

  • torsdag 10 juni
  • 14.00 – 15.00
  • Svenska
  • Samling på Stenpiren vid Delaware-monumentet

Visning av Franska tomten (Packhusplatsen)

Ta tillfället att delta i en visning med någon av våra engagerade pedagoger! Med start 10 juni, erbjuds introduktioner och visningar under Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA), The Ghost Ship and the Sea Change, på Röda Sten Konsthall och Franska tomten.

Franska tomten är ett historiskt smeknamn på den plats som nu heter Packhusplatsen. Namnet kom av att Frankrike fick frihandelsrättigheter i utbyte mot den karibiska ön St Barthélemy. Under denna visning kommer vi att prata om Franska tomten och dess koloniala historia speglad genom de byggnader och verksamheter som finns på platsen idag – de forna högkvarteren av ett transatlantiskt rederi, en domstol, ett casino, hamnen och havet – som knyter dåtid till nutid och Göteborgs stad till andra delar av världen.

Franska tomten används som en startpunkt för biennalen och här får du möjlighet att på plats se och reflektera över hur dagens samhälle kan relatera till stadens historia utifrån en specifik plats.

Introduktionerna och visningarna bokas via Billetto och är gratis. Det är ett begränsat antal på 8 personer per introduktion/visning. Det är drop in i mån av plats.

Boka på Billetto