Program

  • lördag 30 september
  • 13.00 – 16.00
  • Engelska
  • Röda Sten Konsthall

Status Queer: Rebel Drawing

I denna workshop kommer konstnärsduon Status Queer (Kolbrún Inga Söring & Sam Message) att utforska utopier genom queer- och transminne tillsammans med deltagarna. De kommer använda sig av sina “Together Tools” – verktyg för skapande som bara kan användas av många händer samtidigt. 

Våra kulturinstitutioner representerar inte oss, inte ALLA oss. HBTQ+-personer har historiskt sett mött hot och förtryck på dessa platser. Även om det har gjorts stora framsteg, så fortsätter många grupper som tillhör HBTQ+ gemenskapen att möta hinder vad gäller tillträde till yrken inom kultursektorn, såväl som att delta i kulturlivet. I denna bullriga, lekfulla workshop med plats anspråk, omformulerar Status Queer GIBCA’s utställning forms of the surounding futures med hjälp av workshop-deltagarna. Genom kollektivt skapande i storformat, trotsar de den etablerade vägen från konstskola till konstnär.  

 Platserna är begränsade, så anmälan krävs. Alla är välkomna att registrera sig men företräde ges till Status Queers HBTQ+ prioritetsgrupper . Läs mer om Status Queers prioritetsgrupper och tillgänglighetspolicyer här. 

 


I samarbete med