Foto/Photo: Ellika Henrikson

Program

  • torsdag 10 juni–torsdag 12 augusti
  • 13.00 – 16.00
  • Röda Sten Konsthall

Sommar på Röda Sten: Ungdomsaktiviteter

Välkommen till skapande verksamhet för alla barn och unga. Nu börjar sommaren på Röda Sten!

Varje vecka bjuder vi in till skapande aktiviteter och fantastiska möjligheter att tillsammans med våra konstpedagoger experimentera och utforska olika uttryck och material.

I år hämtar vi inspiration från Göteborgs 400-åriga historia och med fantasins hjälp reser vi både framåt och bakåt i tiden.

Vi håller till på utsidan av Röda Sten Konsthall, vid graffitiväggen Draken. Vi har öppet onsdag, torsdag, lördag och söndag hela sommarlovet mellan kl 13 och 16.

Vi har drop in men begränsat antal platser. Det är alltid gratis för barn och unga, inga förkunskaper krävs. Vi anpassar vår verksamhet utifrån gällande råd kring Covid-19 och gör vad vi kan för att minska smittspridningen.

Vi är utomhus med tak över huvudet men vid alltför dåligt väder kan vi behöva ställa in eller gå in i vår inomhusverkstad.

Varmt välkommen till oss i sommar!

 

Ålder: för dig mellan 12 och 19 år  
Datum: torsdagar, 10 juni–12 augusti
Tid: kl 13.00–16.00
Plats: utomhus, vid Röda Sten Konsthall

 

Veckans tema

Vecka 22 + 23

Returskulptur – bortkastat material får nytt liv
Kan du ge nytt liv till det som en gång slängts? Vi arbetar med hittade och återanvända material och funderar på hur de kan användas på nya sätt. 

Vecka 24

Kakelsagor – vi bygger en serietidning
Var med och skapa en gemensam berättelse! Vi tecknar serier och skapar en historia som hela tiden ändrar form och innehåll.

Vecka 25

Stick n’ Pin – minnesmärken och merch
I denna workshop får du uttrycka dig genom text och bild och skapa dina egna pins till jackan, ett klistermärke till skateboarden eller cykelhjälmen?
I samarbete med Svenska Skateboardförbundet och skateskolan

Vecka 26

Spökfotografi – Cyanotopi utomhus
Prova på fotografi utan kamera! Cyanotopi är en teknik där föremål kan bli till fotografiska bilder med hjälp av UV-ljus. Vi letar efter växter och andra saker på marken som kan förvandlas till bilder med solens hjälp.

Vecka 27

Sail away! – båtbygge och segelmåleri 
På torsdagen målar vi segel med flytande bläck på lakansväv. På lördagen och söndagen bygger vi båtar i bark och tyg och kan sedan testa om de kan flyta i en plastlåda. 

Vecka 28 

Sandmagi – skapa din egen levande sand
I den här workshopen blandar vi till och skapar med formbar sand. Ge sanden liv och upplev samtidigt den härliga känslan på dina händer.

Vecka 29 

Tidskapseln – skapa ett meddelande till 2421
I år fyller staden Göteborg 400 år. Hur tror du Göteborg ser ut om 400 år? Vad vill du skicka för budskap till framtiden, till år 2421?Vi dekorerar våra egna askar och fyller dem med egna meddelanden.

Vecka 30

Lerlandskap – havsbottnar och berättelser från djupet
Med lera och material vi har hittat bygger vi ett fantasilandskap. Vad tycker du ska finnas med? En drake, ett skeppsvrak eller kanske ett fantasiväsen?

Vecka 31

Statyernas teater – din handdocka visar vägen
Vi inspireras av olika statyer i Göteborg och skapar våra egna handdockor.  Vi skapar vår egen karaktär som får berätta sin historia och som ger nytt liv och röst till stadens statyer.

Vecka 32

Stenskatten – Vad bor i din täljsten?
Vi skapar med inspiration från utställningens tema om dolda glömda föremål från havets botten och letar idéer från såväl historia som nutid. Vi arbetar i täljsten, en ovanligt mjuk och formbar sten som kan bli till vad som helst i våra händer. Vad eller vem träder fram ur din sten?