Videostill "Det är ju alltid ett jättejobb att hålla ihop ett kollektiv" by Benjamin Gerdes
Video still
Video still from "Det är ju alltid ett jättejobb att hålla ihop ett kollektiv" by Benjamin Gerdes

Program

  • lördag 2 oktober
  • 19.00 – 22.00
  • Fri entré
  • Engelska
  • Skogen, Masthuggsterrassen 3 SE-413 18 Göteborg

Hur man hemsöker samhällssystemet: Kan ignorerad arbetskraft kollektiviseras? 

Seminariet kommer finnas tillgängligt digitalt på den här sidan.

Seminariet är organiserat av konstnären Benjamin Gerdes. 

Medverkande: Charmaine Chua, Katy Fox-Hodess, Latipa (Memory and Resistance Laboratory), Magda Malinowska och Elena Raviola.

Genom att bygga vidare på Benjamin Gerdes videoprojekt som gjordes i samarbete med Svenska Hamnarbetarförbundet inför biennalen 2021, presenteras en ”samling av det osynliga” — en serie workshops, samtal och andra kreativa initiativ — som utforskar kopplingar mellan underrepresenterade arbetsplatser och utmaningar som relaterar till logistik- och programvaruindustrier. Olika händelser i de två hamn- och teknikindustristäderna Oakland, Kalifornien och Göteborg paras ihop och föreslår strategier för att koppla samman lokala spänningar med globala nätverk.  

Medverkar gör personer med en bakgrund inom filmstudier, design, etnografi, geografi, arkitektur, konst, sociologi och urbanism. Workshopen är öppen för alla som är intresserade av hur världen kan fungera på annorlunda sätt. Kan vi hemsöka samhällssystemet tillsammans? 

Samarbetspartners: Skogen, Kungl. Konsthögskolan, Pro Arts Gallery och Commons Oakland, CA. Med stöd från US Embassy Stockholm med anledning av Göteborgs 400-årsjubileum. 

Seminariet streamas den 2 oktober på biennalens sociala kanaler och besvaras på Pro Arts Gallery och Commons Oakland, USA. Seminariet följs av en workshop som genomförs den 3 oktober och 30 oktober. Workshopen är öppen för alla och anmälan registreras via info@skogen.pm.