Program

  • söndag 6 juni
  • 12.00
  • Online

En födelsedagskonsert till Göteborg!

För att fira att Göteborg fyller 400-år bjuder Röda Sten Konsthall och Göteborgs Internationella Konstbiennal in till en födelsedagskonsert med projektet Du är här – 400 sånger om 400 platser i Göteborg. Konserten är inspelad på Röda Sten Konsthalls tak.

Upplev konserten här och på biennalens Facebooksida, söndag 6 juni kl. 12.

Födelsedagskonserten visas som en del av öppningsprogrammet för utställningen The Ghost Ship and the Sea Change, årets upplaga av biennalen. Mer information om öppningshelgen hittar du här: tinyurl.com/gibca2021summeropening

Sånger för Göteborg

Projektet Du är här framträder på Röda Stens tak och framför åtta av sammanlagt 400 sånger och berättelser om Göteborg. Det hela är en hyllning till staden och dess brokighet. Och där nedanför breder Göteborg ut sig i solskenet, med hamninloppet, Eriksbergskranen, Stenafärjan och alla kyrktorn och befästningar.

De fem medlemmarna i Du är här – Lina Ekdahl, Isak Eldh, Magnus Haglund, Ylva Olaison och Ulf Rönnerstrand – har under flera års tid arbetat med att skapa detta system av förbindelser och minnen, texter och melodier. 400 sånger om 400 platser. De olika ögonblicksbilderna av gathörn, torg, broar, utsiktsplatser och specifika adresser bildar en föränderlig föreställning, aldrig likadan. Staden i genomskärning, vardaglig och okänd.

Följande platser porträtteras i framförandet: Toredalsgatan 22, Lövgärdets centrum, Astronomgatan, Trångets södra väg, Vågmästareplatsen, Hotel Royal, Stigs center, Röda Sten.

Texter av Lina Ekdahl, musik av Isak Eldh och Magnus Haglund (förutom Astronomgatan: Ylva Olaison).

För mer information, se hemsidan www.duarhar.se