Kasra Seyed Alikhani, Ni måste Namasté, 2019 – 2020. Film Still. Cinematography by Jessica Fredin. Courtesy of the artist.

Utställning

Comforting the machine

3 september–17 oktober 2021

GIBCA Extended regionala utställning 2021 är resultatet av ett open call för konstnärer boende i Västra Götaland och curateras av Tawanda Appiah och Simona Dumitriu.

´´Som titeln antyder så relaterar utställningen till den maskin som är nuet. Precis som i Charlie Chaplins Moderna tider är kroppens förfall oundvikligt när den interagerar med maskinen. Konstnärerna visar märken, ärr, reaktioner och tecken på dessa möten. Utanför visar Göteborg upp sig som en apparat tillverkad av vägar, motorvägspåfarter, ändlösa passager, bullrande kranar och segregation som utgör den labyrint som är dagens samhälle. Stadens gator och avspärrningar leder ingenstans, det finns på ett sätt ingen plats att komma fram till. Dess vägar, som armar, korsar ändlösa byggnadsställningar in i den karga okända koloniala historien.Så vaddå? Kräver den tröst eller känner du dig tröstad av den där den står och betraktar dig - medan den tvättar bort sin handelshistorias hemligheter - anakronistisk men ändå fullständigt mäktig och insvept i likgiltighet? När du går igenom utställningen, kom ihåg att inte bli alltför vänskaplig med maskinen - den kan bitas.  ´´
Tawanda Appiah och Simona Dumitriu.


Konstnärer

Charlotta Hammar
Dominika Kemilä
Kasra Seyed Alikhani
Klara Andersson
MC Coble
Mercè Torres Ràfols
Nina Mangalanayagam
Nontokozo Tshabalala
Shogo Hirata
Trinidad Carrillo


Verktexter


Besöksinformation

Datum:
3 september–17 oktober 2021

Adress:
3:e Våningen
Sockerbruket 9
414 51 Göteborg

Öppettider:
Onsdag–söndag
Kl. 12.00–16.00

Entréavgift:
Gratis