Dragana Bar, Kem © Mayra Wallraff

Program

  • lördag 16 september–söndag 17 september
  • 11.00 – 01.00
  • Fri entré
  • Engelska
  • Göteborgs Konsthall &
    Röda Sten Konsthall

forms of the surrounding futures är den tolfte upplagan av Göteborgs Internationella Konstbiennal, GIBCA. Den 16 september öppnar utställningarna, och dessutom blir det ett performanceprogram som pågår fram till klockan ett på natten. 

VERNISSAGE 16 SEPTEMBER 

11.00 Officiell öppning av utställningarna på samtliga arenor:
Röda Sten Konsthall, Göteborgs Konsthall, Stadsbiblioteket Göteborg, Hammarkullen Konsthall 

KONSTNÄRER 
Sophia Al-Maria / Adam Christensen / Joana da Conceição / Niko Hallikainen / Rodrigo Hernández / Sky Hopinka / Maria Jerez / Agnė Jokšė / Kem / Tarik Kiswanson / Yong Xiang Li / Yarema Malashchuk & Roman Khimei / Guadalupe Maravilla / Esse McChesney / Sandra Mujinga / Rasmus Myrup / Ania Nowak / Outi Pieski / Luiz Roque / Prem Sahib / P. Staff / Iris Touliatou / Ana Vaz / Osías Yanov /

Öppettider för utställningarna 16 september:
Röda Sten Konsthall: 11.00-18.30 
Göteborgs Konsthall: 11.00-17.00 
Stadsbiblioteket Göteborg: 10.00-18.00  
Hammarkullen Konsthall: 00.00-00.00  


PERFORMANCEPROGRAM
KL: 15.00–01.00 

GÖTEBORGS KONSTHALL (notera att alla aktiviteter sker utomhus) 
15.00 Välkomsttal    

a calling   
15.15 To the Aching Parts! (Manifesto), Ania Nowak    
15.45 Soft boiled eggs and dried fish, Adam Christensen   

RÖDA STEN KONSTHALL 
17.00 Invigningsceremoni    

Tal av representanter från GIBCA och Röda Sten Konsthall och skådespelaren, författaren och konstnären Saga Becker, som i år fått äran att inviga biennalen. 

a celebration    
17.45 Lezbynai, Agnė Jokšė    
18.15 Je te vous présente, Rasmus Myrup   
18.45 Mystery Machine, Niko Hallikainen    
19.30 Electric Dream, Joana da Conceição   
20.00–01.00 Dragana Bar, Kem 


a calling, a celebration

Performanceprogrammet utvidgar det som visas i utställningen och queerar biennalformatets stabilitet genom att leka med rytmen mellan det tillfälliga och varaktiga. Det kroppsliga, festliga och de intensifierade aspekterna av programmet skapar platser för gemensamma experiment och ögonblick där nya sociala former kan framträda och prövas gemensamt på olika vis. 

Vernissagens performanceprogram är uppdelat i två akter: en dag-tid och en natt-tid. Dagprogrammet, a calling, fungerar som en i välkomsthälsning och introducerar några av biennalens huvudteman samtidigt som fokus riktas mot det ceremoniella och rituella ögonblick som versnissagen i sig är. Det nattliga programmet, a celebration, är en social sammankomst. Det framställer natten som en tillflyktsort för olikhet och det särpräglade och tydliggör biennalens hyllning och omfamnande av det okända. 

“Jag är övertygad om att antingen är din politik befriande och ger dig glädje, eller så är det något fel på den” – Silvia Federici