Kem © Dominika Goralska
Dragana Bar, Kem © Mayra Wallraff
Dragana Bar, at GIBCA 2023, Röda Sten Konsthall @ Hendrik Zeitler
Dragana Bar & Outside Salon des Refusés, at GIBCA 2023, Röda Sten Konsthall © Hendrik Zeitler
Dragana Bar, at GIBCA 2023, Röda Sten Konsthall © Hendrik Zeitler

KEM (PL)

Dragana Bar

2018/2023  
Neonljus  

En rosa triangel inuti en grön cirkel, en existerande symbol för ett tryggt rum. Triangeln påminner oss om motståndet mot queerfobi och om hur den rosa triangeln återanvändes av ACT UP-rörelsen. Neonskylten kom ursprungligen till på arbetsvistelsen Kem Care på Moma Warsaw 2018 och används på olika evenemang som Dragana Bar, en nattklubb för nya fenomen inom dansmusik, ljudkonst och småskalig performance.   

På GIBCA 2023 arrangerar Kem Dragana Bar som en del av vernissageprogrammet a celebration som bland annat bjuder på ett performanceverk av Filipka Rutkowska och djset av Facheroia, androgienia och Krzysztof.  

Med stöd från: Polska institutet; Adam Mickiewicz Institute 

Dragana Bar

2018/2023  
Klubbkväll    

Dragana Bar är Kems klubbkväll. Här presenteras nya fenomen inom dansmusik och ljudkonst och småskaliga liveframträdanden.   

Medverkande artister: Krzysztof, Androgienia, Facheroia och Filipka Rutkowski   

Med stöd från: Adam Mickiewicz Institute 


BIOGRAFI

Kem är ett queerfeministiskt kollektiv från Warszawa som arbetar med koreografi, liveframträdanden och ljud i gränslandet mellan social praktik och gemensamhetsbyggande. Sedan 2021 står Kem värd för ett experimentellt, alternativ-institutionellt pedagogiskt projekt i Warszawa kallad Kemskolan. Deras projekt kännetecknas av en hybriditet och fluiditet där gränserna suddas ut mellan konst, curatering, pedagogik, aktivism, klubbliv och gemensamhetsskapande praktiker. Det handlar om den gemenskap som uppstår när vi samarbetar och engagerar oss som kollektiv i en kroppens, känslans och subjektivitetens politik. Kem experimenterar med olika format och förstärker queera, feministiska och antirasistiska konstnärliga praktiker och diskurser. 


UTSTÄLLNINGSPLATS

Röda Sten Konsthall


Med stöd från