Foto/Photo: Hendrik Zeitler.
Foto: Hendrik Zeitler
Packhusplatsen, 1977. Foto/Photo: Pål-Nils Nilsson / Riksantikvarieämbetet.
Installation view work by Ibrahim Mahama at Franska tomten. Photo Hendrik Zeitler

Besök

Hur besöker jag utställningen? 

Biennalen visas på flera olika platser runt om i Göteborg. Här hittar du information om öppettider och hur du tar dig till de olika utställningsplatserna.

Röda Sten Konsthall

Röda Sten Konsthall är konstbiennalens hemarena och ligger under Älvsborgsbron på en av Göteborgs mest särpräglade platser, där urban storslagenhet möter det västsvenska kustlandskapet. Röda Sten Konsthall ligger i det som en gång var ett pannhus – i dag är det en populär konsthall, med tillhörande restaurang, som ger besökare en helhetsupplevelse. 

Öppettider: tisdag, torsdag och fredag kl. 12–17, onsdag kl. 12–20 och lördag–söndag kl. 12–18

Adress: Röda Sten 1, Göteborg
Telefon: 031-12 08 16
Hemsida: www.rodastenkonsthall.se
Hållplatser: Vagnhallen Majorna, Klippan, Klippans färjeläge 

Göteborgs Konsthall

Göteborgs Konsthall är en välkänd institution i det göteborgska kulturlivet – konsthallen byggdes redan 1923 och inryms i en klassicistisk tegelbyggnad vid Götaplatsen, högst upp på paradgatan Avenyn. Här visas årligen fem utställningar av samtidskonst, och vartannat år är konstbiennalen en återkommande gäst.

Öppettider: tisdag och torsdag kl. 11–18, onsdag kl. 11–20 och fredag–söndag kl. 11–17

Adress: Götaplatsen, Göteborg

Telefon: 031-61 50 40
Hemsida: www.goteborgskonsthall.se
Hållplatser: Berzeliigatan, Valand, Götaplatsen 

Konsthallen Blå Stället 

Konsthallen Blå Stället visar samtidskonst och är en central plats för konst och samtal i Angered men också för en större publik i Göteborg, nationellt och internationellt. Utöver utställningar arrangeras workshops och samtal. Konsthallen är en del av Kulturhuset Blå Stället i Angered, som drivs av Göteborgs Stad sedan 1979. Kulturhuset är en mötesplats för alla som är intresserade av konst, musik, samtal om samhället, teater och litteratur.  

Öppettider: måndag–torsdag kl. 12–18, fredag–söndag kl. 12–16 

Adress: 
Angereds Torg 13, Angered
Telefon: 031-365 17 00
Hemsida: www.blastallet.goteborg.se
Hållplats: Angered Centrum 

Världskulturmuseet

På Världskulturmuseet möter du delar av  världen. En plats med utrymme för de stora och små frågeställningarna. En plats för nyfikenhet och dialog. Här varvas historiska händelser med dagsaktuella frågor och erbjuder hela familjen upplevelser som berör.  Här finns mångfasetterade utställningar, unik arkitektur och en stor restaurang med ett centralt läge vid Korsvägen. 

Öppettider: tisdag–fredag kl 11–19, lördag– sön kl. 11–17 

Adress: Södra vägen 54, Göteborg
Telefon: 010-456 11 79
Hemsida: www.varldskulturmuseet.se
Hållplats: Korsvägen 

Franska tomten

Franska tomten, nuvarande Packhusplatsen, är ett torg beläget i stadsdelen Nordstaden vid den Södra Älvstranden. Där ligger det Transatlantiska rederiets tidigare huvudkontor, flankerat av Hovrätten för Västra Sverige. Platsen har också kopplingar till Sveriges koloniala historia. På torget pågår idag stora byggnationer till följd av infrastrukturprojektet Västlänken.  

Adress: Packhusplatsen 4, Göteborg
Hållplatser: Stenpiren, Brunnsparken 

Trädgårdsföreningen

Palmhuset ligger i Trädgårdsföreningen mitt i centrala Göteborg. I glas och gjutjärn har Palmhuset stått på sin plats sedan 1878. Upplev tropisk värme och exotiska växter i göteborgarnas egen vinterträdgård 

Öppettider: Dagligen kl. 12–18
(Begränsade öppettider på lördagar)


Adress: Trädgårdsföreningen,
 Slussgatan 1, Göteborg
Telefon: 031-365 00 00
Hemsida: www.tradgardsforeningen.se
Hållplats: Kungsportsplatsen, Drottningtorget, Heden 

Online & offsite

En del verk i biennalen kan upplevas digitalt i din mobil (ladda ner GIBCA-appen genom at söka på ’gibca’ i App Store eller Google Play). Ljudkonstverk av Meira Ahmemulic, HAMN (Malin Holgersson & Nasim Aghili), Lisa Torell, Manuel Pelmus och Pia Sandström, samt en konstverk av Hendrik Andersson finns tillgängliga i appen.