Introduktion till dig som ska lyssna på Brunbältet

Hej!

Vi heter Nasim Aghili och Malin Holgersson och det är vi som har gjort det här verket.Vi vill på förhand tacka dig för att du läser den här introduktionen och följer vår vägledning.

Brunbältet är en ljudpromenad som tar dig genom Göteborgs centrala delar och består av nio olika ljudfiler, som vi gärna vill att du lyssnar på i den ordning dom är numrerade. Spela helstvarannan ljudfil när du går eller rullar och varannan ljudfil när du kommit fram till en specifik plats. Du får hjälp av titlarna; till exempel heter ljudfil 1 ”Från Delawaremonumentet till Lejontrappan”. Den vill vi gärna att du lyssnar på när du rullar, promenerar eller på annat sätt rör dig den sträckan. Ljudfil nummer 2 heter bara ”På Lejontrappan”. Den får du gärna lyssna på när du befinner dig på Lejontrappan. Till varje ljudfil finns också en karta som visar respektive promenadsträcka och plats.

Vi blir naturligtvis också glada om du lyssnar på Brunbältet på något annat sätt eller från en annan plats. Det går inte att göra fel. Innan vi ber dig att sätta på ljudfil 1 vill vi
varna för att verket du kommer höra bland annat innehåller skildringar av våld. Detta är ett verk som beskriver delar av Göteborgs koloniala och nazistiska historia.

Tack.

/HAMN (Nasim Aghili & Malin Holgersson)