Pressmeddelande

 

Göteborgs Internationella Konstbiennal gästar Market Art Fair

Pressmeddelande • 04 april 2018

Hur bemöter konstnärliga och curatoriska praktiker den växande nationalismen? Hur relaterar samtida konstnärer till begrepp som “hem”, “tillhörighet” och “nationell identitet”? De spänningar som följt på nationalistiska och populistiska vågor i Norden, och Europa, ökar vikten av analys och kritiskt tänkande, även i konstvärlden.

Göteborgs Internationella Konstbiennal 2017 (GIBCA) närmade sig dessa frågor. Flera av konstverken reflekterade starkt på de förändringar som skett i Sverige de senaste decennierna. För att fortsätta diskussionen har GIBCA bjudit in tre av dessa konstnärer till ett samtal under Market Art Fair.
Under titeln ”Home Sweet Home” kommer konstnärerna Corina Oprea, Jens Haaning och Santiago Mostyn att tillsammans med konstkritikern Dennis Dahlkvist och GIBCAs konstnärliga ledare Ioana Leca att reflektera över konstens roll i samtiden.

När: Lördag 14 april, kl 15.00-15.50 Var: Liljevalchs Konsthall, Djurgårdsvägen 60, Stockholm

Deltagare: Corina Oprea, konstnär och konstnärlig ledare för Konsthall C, Dennis Dahlqvist, konst- och designkritiker, Jens Haaning, konstnär, Santiago Mostyn, konstnär

Moderator: Ioana Leca, konstnärlig ledare för GIBCA

Med stöd från 

Göteborgs Internationella Konstbiennal är en plattform för globala konstuttryck. GIBCA är en pågående konstnärlig dialog med staden Göteborg, den svenska samtidskonstscenen och den globala konstvärlden. Sedan starten år 2001 har biennalen bidragit till internationalisering av samtidskonstscenen i Västra Götaland. Inför varje upplaga bjuds internationella curatorer in för att utforma en curatorisk idé som också engagerar den lokala kontexten. GIBCA öppnar september 2019.


Besök GIBCA / Röda Sten Konsthalls pressrum
 Presskontakt

Petra Landström
pla@rodastenkonsthall.se
031-12 08 46