Upplev samtidskonst tillsammans!

Under hösten erbjuder vi helt gratis bussresor till stora delar av det spännande GIBCA Extended-programmet och konstlivet i Västra Götaland. På ett enkelt och trevligt vis åker vi tillsammans och med på varje tur finns en konstpedagog för att ge introduktion och guidning. Se detaljer för bokning vid respektive resa! OBS: begränsat antal platser!

 

GIBCA Extended + Artscape = SANT

Lördag 5 oktober, kl 10–16, Ale – Lilla Edet – Svenshögen 
Söndag 6 oktober, kl 10–17.15, Kungälv – Stenungsund – Tjörn
Lördag 12 oktober, kl 10–16, Partille – Mölnlycke – Mölndal
Söndag 13 oktober, kl 10–17, Angered – Lerum – Alingsås
Boka plats: extended@gibca.se
 
Vid fyra tillfällen under två helger i oktober bjuder GIBCA Extended och Artscape med dig runt i Göteborgsregionen för att uppleva en härlig mix av samtidskonst och gatukonst! Samtliga resor startar på Franska tomten med en kort introduktion av Eric Magassas verk Walking with Shadows, som är en del av GIBCA. Resan avslutas vid Röda Sten Konsthall. Resorna är helt gratis och det bjuds på enklare lunch! För att boka plats går du in på www.gibca.se. Där kan du även läsa mer om respektive bussresa.
 
Om Artscape: Artscape är en ideell organisation som strävar efter att inspirera och göra konst tillgänglig för alla. Under tre veckor i maj och juni 2019 genomförde Artscape gatukonstprojektet ARTSCAPE SAGA – en hyllning till det universella berättandet och vår världs rika utbud på sägner, myter och folksagor. Tolv kommuner i Göteborgsregionen förgylldes av storskaliga muralmålningar skapade av konstnärer från världens alla hörn. Uråldrigt möter samtid när klassiska folksagor kombineras med urban gatukonst i offentliga miljöer. Läs mer om projektet, konstverken och konstnärerna på www.artscape.se.
 
Med stöd från Kulturmiljonen, GR-kommunerna.
 

Lördag 5 oktober Ale – Lilla Edet – Svenshögen

Bussen tar oss via Ale och Lilla Edet innan vi når vernissagen för Samtidigt i Svenshögen på STATIONEN  en plats för samtida konst och kultur som håller till i Svenshögens gamla stationshus. STATIONEN lyfter frågor om agens genom att presentera video- och performancekonst som på olika sätt berör natur-kulturella relationer. Under bussturen gör vi stopp längs med vägen för guidad visning av ARTSCAPE SAGA.
 
Tid: lördag 5 oktober, kl 10–16 (cirka)
Boka plats: extended@gibca.se

 

Söndag 6 oktober Kungälv – Stenungsund – Tjörn

Bussen tar oss via Kungälv och Stenungsund innan vi slutligen hamnar på Tjörn och Nordiska Akvarellmuseet för visning av en separatutställning med den amerikanska konstnären Nancy Spero (1926–2009). Med verk som tacklar samtida politiska frågor såsom rasism, våld och sexism, var Spero en av de ledande gestalterna inom den feministiska konströrelsen. Under bussturen gör vi stopp längs med vägen för guidad visning av ARTSCAPE SAGA.
 
Tid: söndag 6 oktober, kl 10–17.15 (cirka)
Boka plats: extended@gibca.se
 

Lördag 12 oktober Partille – Mölnlycke – Mölndal

Bussen tar oss först till Partille för att efter det stanna till vid Mölnlycke Kulturhus och vernissagen av Jonathan “Ollio” Josefssons utställning. Här visas en värld full av mönster genom textilkonst och måleri. Resan bär sedan vidare till Mölndals Stadsmuseum. Här möter vi upp konstnären Amalia Bille som berättar om sin utställning Möten och Speglingar där hon porträtterat Mölndalsbor i teckning, skulptur och som en storskalig fasadprojektion. Under bussturen gör vi stopp längs med vägen för guidad visning av ARTSCAPE SAGA.
 
Tid: lördag 12 oktober, kl 10–16 (cirka)
Boka plats: extended@gibca.se
 

Söndag 13 oktober Angered – Lerum – Alingsås

Bussen tar oss till Angered och Konsthallen Blå Stället där vi får chansen att se utställningarna Made In Angered #2 och Dekorativ Demokrati. Sedan åker vi vidare via Lerum till Alingsås Konsthall för en visning av konstnären, performanceartisten och sångerskan Catti Brandelius utställning 365 porträtt av Jari. Projektet är en personlig kärleksberättelse som tar upp frågeställningar om subjekt och objekt; konstnären och den avbildade, och privilegiet att bli avbildad. Under bussturen gör vi stopp längs med vägen för guidad visning av ARTSCAPE SAGA.
 
Tid: söndag 13 oktober, kl. 10–17 (cirka)
Boka plats: extended@gibca.se
 
 

 

Art Center Sjuhärad anordnar chARTerbus

Söndag 15 september, kl 9–18. Avgång kl 9 från Göteborg
Förbokning krävs! Resan är gratis, lunch och fika ingår.
 
chARTerbus tar oss på en resa från Göteborg till Bollebygd - Rydal - Uddebo och tillbaka. Vi passerar genom sammanflätningar, genom brutna länkar, vi låter vattendrag föra oss samman och drömmer om hållbara framtider. På Boy konsthall  besöker vi utställningen Brutna länkar och externa hårddiskar (Ida Brockmann), i Rydal tar vi del av det posthumanistiska konstprojektet Skimmer och härvor i Viskadalen (Theo Ågren, Thomas Laurien). I Uddebo går vi en virvlande tur med Future Utopia Community Key i spåren av deras erfarenheter från den gångna säsongen. Längs vägen blir det konstnärssamtal, underhållning, guidad tur, förfriskningar.
 
Art Center Sjuhärad verkar för ett levande kulturliv i Sjuhärad, där kunskap och resurser delas.
 
 

 

Besök Gerlesborgsskolan, KKV Bohuslän och Scenkonst Gerlesborg

Lördag 14 september, kl 9.30–ca kl. 20, avgång från Göteborgs Centralstation kl 10
Boka plats: gibca@gerlesborgsskolan.se (OBS! Senast 10 september, det finns även möjlighet att föranmäla lunch för 95 kr)

Följ med på en gratis busstur till Kulturhärad Bottna/Gerlesborg för en heldag fullspäckad med konstupplevelser vid kusten! Under dagen samsas skulpturutställningar, performance och en föreställning på en av Sveriges konstnärstätaste platser. Dagen börjar på Gerlesborgsskolan och Galleri Gerlesborg där vi får uppleva performance och en rundvisning i utställningen Herring, Iron, Gunpowder, Humans & Sugar . Därefter fortsätter resan till KKV Bohuslän och grupputställningarna The world without me – Memorial display in XYZ och Soft Rock . Dagen avslutas tillsammans på Scenkonst Gerlesborg där vi får se föreställningen Kabaré Platsens Ande. På resan hem serveras det veganska smörgåsar ombord på bussen!

För mer detaljerad information: gerlesborgsskolan.se