700x500_nordic_biennial_network.jpg

2017.03.29 - 2017.03.29

Symposium om nordiska konstbiennaler

GIBCA och Akademin Valand bjuder in till ett symposium om Nordiska konstbiennaler. Vilka är möjligheterna och utmaningarna för biennalformatet i en nordisk kontext och hur ser framtidens biennaler ut?


Med Göteborg International Biennial for Contemporary Art (Sverige), Lofoten International Art Festival (Norge), Momentum (Norge), Bergen Assembly (Norge), Reykjavik Art Festival (Island), The Photographic Artists’ Association (Finland) och Brandts Fotobienniale (Danmark). Keynote med Maria Lind, chef på Tensta Konsthall och konstnärlig ledare för den 11e upplagan av Gwangju biennalen. Frågestund och avslutande diskussioner med Andrea Philips, PARSE professor på Akademin Valand.

Symposiet genomförs med stöd av Nordisk Kulturkontakt

 

Tid & Plats

Öppet symposium
Tid: Onsdag 29 mars, kl 10-14.15
Plats: Glashuset, Akademi Valand

 

Program

10:00 Kaffe serveras

10:30 Stina Edblom, konstnärlig ledare för GIBCA, och Andrea Phillips, PARSE Professor på Akademi Valand, hälsar välkomna.

10:40 Introduktion med Andrea Phillips, kartläggning av biennalproduktionens utmaningar och möjligheter idag.

11:00 Huvudtalare: Maria Lind, Verksamhetschef för Tensta Konsthall och konstnärlig ledare för den 11e upplagan av Gwangju Biennalen: Vad är framtidens biennal? 

11:45 Lättare lunch serveras

12:30 Presentationer med GIBCA, LIAF och Momentum

  • Vilka är möjligheterna och utmaningarna för biennalformatet i en nordisk kontext?  Den här frågan diskuterar nuvarande biennalformat, strategier och utmaningar hämtade från den nordiska regionen.
  • Vad är framtidens biennal? Den här frågan tar upp möjliga alternativa biennalmodeller, och pekar på nya visioner för framtidens biennaler.

13:00-13:15 Frågestund – med Andrea Phillips som moderator

13:15-13:45 Presentationer av Bergen Assembly, Reykjavik Art Festival och The Photographic Artists’ Association.

  • Vilka är möjligheterna och utmaningarna för biennalformatet i en nordisk kontext? Den här frågan undersöker nuvarande biennalformat, strategier och utmaningar hämtade från den nordiska regionen.
  • Vad är framtidens biennal? Det här frågan tar upp möjliga alternativa biennalmodeller, och pekar på nya visioner för framtidens biennaler.

13:45-14:00 Frågstund modererad av Andrea Philips

14:00-14:15  Avslutande kommentarer med Andrea Phillips

 

 

symposium