2015.09.07 - 2015.09.07

African Aesthetics and Politics: Anatomy of a Divorce?

Presentation och samtal mellan Achille Mbembe och Sarah Nuttall

GIBCA startar vernissageveckan 2015 med ett öppet samtal mellan teoretikerna och författarna Achille Mbembe & Sarah Nuttall som gästar från Sydafrika. De inleder med varsin kort föreläsning, och deltar sedan i ett samtal med biennalens curator Elvira Dyangani Ose.

Achille Mbembe är en av de mest betydande tänkarna inom det postkoloniala fältet idag. Ursprungligen från Kamerun, arbetar Mbembe numera som professor i historia och politik vid WISER i Johannesburg. 2001 publicerade han den tongivande boken On the Postcolony.

Sarah Nuttall är professor i litteratur- och kulturstudier och direktör för WISER i Johannesburg. Hon har författat boken Entanglement: Literary and Cultural Reflections on Postapartheid, var redaktör för Beautiful Ugly: African and Diasporic Aesthetics och medredaktör för ett flertal andra böcker såsom Johannesburg: The Elusive Metropolis.

Programmet sker i samarbete med forskningsprogrammet Tid, Minne, Representation med stöd från Riksbankens Jubileumsfond, och organiseras av Södertörn Högskola. 

 

Tid & plats

Måndag 7 september, kl 14-15.30
Folk, Olof Palmes Plats (hållplats Järntorget)