2013.10.11 - 2013.10.11

Kulturnatta

Hela staden öppnar upp med olika kulturella evenemang, naturligtvis också Röda Sten Konsthall och Göteborgs Internationella Konstbiennal!

Kvällen bjuder på allt från skapande verkstad, guidade visningar, utomhusbio, musik, mat och dryck.

Vi har gratis inträde och alla är välkomna!

Röda Sten Konsthall

Öppet kl 18-24 (konsthallen har öppet kl 18-22)

Röda Sten Konsthall visar utställningen Göteborgs Internationella Konstbiennal / Play! Racapturing the Radical imagination. Vi älskar konsten och öppnar upp dörrarna för dig som känner detsamma, eller som är nyfiken på att börja dejta samtidskonsten och det egna skapandet! Restaurang Röda Sten har öppet med fantastisk mat, dryck och musik under hela kvällen! Fyll på med energi och boka gärna bord (tel 031-12 00 12).

Program

  • Kl 19 & 21  Visningar av utställningen The Politics of Play
  • Kl 18-21     Skapande verkstad för alla åldrar. Skapa skulpturer och bilder med material som papper, glitter, paljetter och en massa kärlek!
  • Kl 21-24     Soul-Dj´s spelar musik på Restaurang Röda Sten

Kajskjul 207 / Drömmarnas kaj

Öppet kl 18-22 (filmvisning kl 18-21)

Kajskjulet och området mot Drömmarnas kaj är en av utställningsplatserna för Göteborgs Internationella Konstbiennal / Play! Recapturing the Radical Imagination. Upplev kajskjulets förvandling till en konstarena med psykadeliska inslag likt en efterfest och ta del av några av samtidens mest intressanta konstnärskap! Värdar finns på plats för att berätta mer om utställningen.

Sunshine Socialist Cinema bjuder under kvällen på filmvisning och öppnar upp en biograf på ett båtdäck i Drömmarnas kaj. Filmer som visas är bland annat:

  • Så gör vi i Göteborg (Indymedia) - En film om EU-toppmötet 2001 skildrat genom gräsrotsjournalistik.
  • En kortfilm av Marie Bondeson, utan titel (2001) - En intervju med en ung kille som dömdes som terrorist efter EU-toppmötet i Göteborg 2001.

Sunshine Socialist Cinema finns dessutom på plats kl 18-21 för att prata med er besökare om filmerna, sitt projekt och medverkan i Göteborgs Internationella Konstbiennal. Filmerna loopar hela kvällen, inga specialla tider gäller.

Läs mer om Sunshine Socialist Cinema

Göteborgs Konsthall

Öppet 19-23

KulturnattaQUIZ - Ha kul och svara på frågor om konst och vår nuvarande utställning, AnarKrew, som är en del av Göteborgs Internationella Konstbiennal!

OpenSloyd - Workshop med Otto von Busch som låter småskaligt hantverk att pluggas ihop med vår massproducerade vardag. OpenSloyd kombinerar gör-det-själv-kultur, slöjd, hantverk, design och aktivism på ett lekfullt sätt och uppdaterar din vardag.

Läs mer om Göteborg Konsthalls program