GIBCA Extended M Boy konsthall

Boy konsthall

7/10–15/10

Besöksadress: Göteborgsvägen 21 A–C, Bollebygd
Tider: söndag–fredag kl. 11–16, lördag kl. 11–19

Kontakt: boykonsthall@teaternu.se
Hemsida: www.scenkonstguiden.se/boy-konsthall

Boy konsthall är en djupdykning i den verkliga och fiktiva kommunen Bollebygd.

Utställningen ställer frågor kring samexistens och hur den praktiseras. Hur motsägande idéer och begär kan och tillåtas leva sida vid sida inom en individ eller en grupp. Vad får komma fram och vad hålls tillbaka i ett mindre samhälle som Bollebygd?

Boy konsthall undersöker Bollebygds färgskala och estetik, slår samman till synes oförenliga världar, skapar dialog med hjälp av ett av våra mest vardagliga föremål, iscensätter alternativa världar och parallella verkligheter och använder persiennen som en symbol för separationen mellan det privata och det offentliga.

Utställningen undersöker också hur ett konstnärsdrivet konstrum skulle kunna se ut och fungera i Bollebygd. Initiativet drivs av Teater Nu och Scenkonstguiden.

Medverkande konstnärer: Kristin Ylikiiskilä Broberg (SE), Karou Calamy (NO/IRN), Dennis Delwér (SE), Lotta Grimborg (SE), Sara Östebro (SE) och Maja Östebro (SE).

Vernissage: lördag 7 oktober kl. 15–19.

 

8 oktober - Tema: Dialogskapande och vardagens situationer

Föreläsare: Kristin Ylikiiskilä Broberg
Plats: Boy konsthall, Bollebygd
Söndag 8 oktober kl 11.00

Kristins konstnärskap kretsar kring presentationsformer, dialogskapande och vardagens situationer och objekt. Skolan, mataffären och idrotten är exempel på sådana. Det handlar ofta om att undersöka ett rum, en situation eller en praktik genom att pröva och ompröva dess logik, metod och estetik. Inte sällan är verken konceptuella. Beroende på innehållet av projektet resulterar det i rumsliga eller kroppsliga installationer, objekt, performancelectures, film eller textverk.

Om Konstbrunch

Scenkonstguiden tar ett nytt kliv och startar konceptet Konstbrunch, som är en brunch i konstenstecken. Tidigare har vi skapat hänget AfterArt och även gett oss hän i organisering och fortbildning i projektet gräsrotsuppropet – Konstbrunch, är en förlängning som mixar hänget och inspirationen. Ett nytt sätt att mötas. Organisering och konst kommer löpa som en rödtråd genom programmet.

 

Bild: John Salquist och Maja Östebro