2016.09.02 - 2016.09.02

Curator Nav Haq behandlar frågan om sekularismens roll idag

Den första offentliga presentationen av tematiken för GIBCA 2017.

GIBCA 2017 kommer ta upp en av de mest fundamentala frågorna i Europa just nu - det sekulära samhällets roll idag. Vad händer med sekularismen i tider av kris? Vilken roll får kulturen när de politiska strukturerna fallerar?

Presentationen avslutas med ett samtal med Ola Sigurdson, professor i tros- och livsåskådningsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Den nionde upplagan av GIBCA uppförs på ett flertal platser i Göteborg 9 september-19 november 2017.
 

Tid & plats

Fredag 2 september kl 18
Röda Sten Konsthall, Göteborg
Presentationen och samtalet hålls på engelska
I samarbete med Iaspis, Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer.
 

Om Nav Haq

Nav Haq arbetar som intendent på M HKA – Museum of Contemporary Art i Antwerpen. I sin research som curator och skribent har Haqs fokus legat på mötet mellan kultur och politik, teori och praktik.

Haq har tidigare varit curator på Arnolfini i Bristol och på Gasworks i London. Han har curaterat ett flertal soloutställningar med konstnärer såsom Hassan Khan, Cosima von Bonin, Shilpa Gupta, Kerry Tribe, Imogen Stidworthy, Alexandre Estrela och Otobong Nkanga. Haqs curaterade grupputställningar omfattar Superpower: Africa in Science Fiction (2012) som han curaterade tillsammans med Al Cameron; Museum Show – en stor historisk undersökning av (semifiktiva) museum skapade av konstnärer (2011) och bland andra utställningen The Sea Wall som presenterade verk av konstnärerna Haegue Yang och Felix Gonzalez-Torres (2011).
 

Om Ola Sigurdson

Ola Sigurdson är professor i tros- och livsåskådningsvetenskap samt föreståndare för Centrum för kultur och hälsa vid Göteborgs universitet. Han är författare till ett tjugotal böcker och även aktiv som kulturskribent. För närvarande skriver han om relationen mellan humor, subjektivitet och teologi.

I samarbete med Folkuniversitetet. 
 

Föreläsningsturné

Nav Haq kommer ge ytterligare presentationer runtom i Sverige: 

  • Lördag 3 september kl 14, Bildmuseet, Umeå
  • Tisdag 6 september kl 16, Iaspis, Stockholm
  • Onsdag 7 september kl 19, Malmö Konsthall, Malmö

 

iaspis