2013.10.16 - 2013.10.16

Love the Arts!

En vecka av koncentrerade och intensiva konstupplevelser som sätter fokus på Göteborgs samlade konstliv! Dagar fyllda av program, konst, performance, samtal och spännande aktiviteter.

Ladda ner hela programmet för Love the Arts! (PDF)

 

00.00-00.00

Lars Dyrendom: Time in Stream

Göteborg blev till för att Göta älv finns här. Vattnet strömmar konstant mot havet och kommer aldrig tillbaka. På samma sätt som tiden lämnar liv och drömmar som aldrig kommer tillbaka. I vattnet vid Eriksbergstorget har det placerats ett antal historiska fotografier från Sjöfartsmuseets arkiv. De berör Göteborg som sjöfarts- och industristad, och den centrala positionen som nyckel för frakt in och ut ur Norden - men också de liv och drömmar och den längtan som strömmen har fört med sig mot världen på andra sidan havet. Öppet: Dygnet runt

Eriksbergstorget vid Eriksbergs färjeläge, dyrendom.com

 

12.00-16.00

3:e våningen: : Between the Gates - Andreas R. Andersson

3:e våningen håller öppet hela veckan. Verket är en installation byggd av kravallhinder, vägspärrar och dylikt material som används för att skapa barriärer och blockader.

"Jag gestaltar rörelser och skiftningar som kännetecknar den värld vi lever i - ett samhälle i förändring präglat av motstånd, aktion, uppror och beredskap i väntan på handling. Kommer utbrytningsförsöket att lyckas eller är det en strävan som aldrig når sitt mål, en rörelse som hindrar, ökar aktionen eller kanske saktar ner dess framsteg? Här kan vad som helst ske när som helst!" (Andreas R. Andersson)"

Tråkigheten har aldrig gjort revolution - Fantasin till makten!

Sockerbruket 9, 3vaningen.se

 

16.00-19.00

Art Crime. Legally on the Edge. A Forensic Exhibition

Gå och se en av GIBCAs biennalutställningar helt gratis under en kväll!

Kajskjul 207, Lilla Bommen, 031-12 07 76

 

17.00

Göteborgs Stadsmuseum: Specialvisning - "Det artar sig på museet" 

Under Göteborgs konstbiennal visar Göteborgs stadsmuseum ett axplock av sina konstverk.  Allt från stenåldersornamentik till nationalromantiska väggmålningar och samtida fotokonst. Följ med på en vandring genom museets salar med konsten i fokus. 

Norra Hamngatan 12, stadsmuseum.goteborg.se

 

17.00

Sjöfartsmuseet Akvariet: Utställning - I havsgruvorna - sjömannen som blev konstnär 

Torsten Billmans verk skildrar ett samhälle i förändring. Politiska omvälvningar, krig och förändrade arbetsvillkor. Utifrån hans bildvärld lyfter vi frågor kring identitet och maskulinitet. En utställning om att längta ut i världen, våga gå sin egen värld och bryta mot förväntningar och krav. Visning - Vem var Torsten Billman? ons 16/10 kl 17 samt fre 18/10 kl 14. Utifrån utställningen I havsgruvorna lyfter vi hans engagemang i samhällsfrågor och politik. ca 45 min 
 
Karl Johansgatan 1-3, sjofartsmuseum.goteborg.se

 

17.00-20.00

UNIART galleri: Vernissage: Play - femton fotografier femton fotografer

Hur blir det om femton fotografer får ställa ut var sin bild där de tolkar ordet “Play” helt fritt? Kom och se själv. Resultatet visas på UNIART galleri under tio dagar.

Aschebergsgatan 30, 0735-72 28 70, uniart.se

 

18.00

Världskulturmuseet: Secret Love–visning

Secret Love är en samtidskonstutställning om tabubelagd kärlek i Kina. Se över 150 verk av 28 konstnärer som på olika sätt ger visuella uttryck för ämnen som identitet, sexualitet och normer. Under Love the Arts veckan har vi visningar av Secret Love tis- sön kl 13.00 och 15.00 och på onsdag kväll klockan 18.00. Missa inte världens första samtidskonstutställning på det här temat! Tid: 18.00
 
Södra Vägen 54, varldskulturmuseerna.se